Keddi Kilenc – Gondolat az önbizalomról

2015. 10. 06. 6 hozzászólás

Korunk nagy problémája az önbizalomhiány, így a téma gyakorlatilag kimeríthetetlen. Már régebb óta akartam írni valami ilyesmiről, aztán ma éjszaka, miközben nem tudtam aludni, megfogalmaztam végre… elképzeltem, hogy egy barátnővel beszélgetek, mit mondanék neki a témában (nem konkrét barátnő, mielőtt bárki barátnő elkezdene spekulálni. :) ). Csak úgy jöttek éjszaka az okosságok :). Ha csak egy hasznos gondolatot találtok benne, én annak is fogok örülni.

Illusztrátorként most Sara Rivérs-t “kértem fel”. Eszméletlen szépen rajzol!

 

1.
Ha szeretnél magabiztos lenni, akkor komoly energiát kell fektetned a dologba, mert nem megy magától. Meg kell figyelned, hogy hol akadályozod saját magad abban, hogy elérhesd a célod. Utána? Harcba kell szállni … saját magaddal.
minta
2.
Nem kell mindenkinél jobbnak lenni. Van ebben valami felszabadító, nem?!

minta

3.
Ha valaki más mellett úgy érzed kicsi vagy és kevés, ne abban a másvalakiben keresd a hibát. Csak a te gondolataidban vagy kevesebb nála. A gondolataidat pedig te irányítod. De legalábbis megpróbálhatod.
minta
4.
Ha tényleg úgy érzed, hogy nem vagy elég jó, akármennyire igyekszel akkor hagyd abba a megfelelni akarást legalább egy kis időre. Engedd el. Töltődj fel valamivel, ami úgy szól rólad, hogy nem rólad szól.
minta
5.
Teljesen rendben van, ha néha napján úgy érzed nem igazán vagy toppon. Emberből vagy, szóval ez normális. Nem is kell mindig a toppon lenni. De soha nem szabad haragudnod magadra ezért, mert az csak elindít egy lavinát és nem is fogsz tudni kimászni a gödörből.
minta
6.
Ne haragudj senkire azért mert van önbizalma, és végképp ne légy rá irigy és ne bántsd – se szemtől-szembe, se a háta mögött. Soha nem tudhatod, hogy mennyit dolgozott azért, hogy olyan legyen amilyen. És azt sem tudhatod ő mit gondol valójában önmagáról.
minta
7.
Magabiztosságunk sokban függ a saját magunknak szabott elvárásoktól. Gondold végig, hogy azok valóban a te elvárásaid-e, vagy a környezetedé? Amelyek csak az utóbbiak és te abszolút nem kötődsz hozzájuk, azokat gondold újra, hogy tényleg szükségesek-e. Ha átgondoltad, gondold át még egyszer.
minta
8.
Mindenki szeretné, de soha senki nem biztos benne, hogy van neki. Olyan az önbizalom mint egy csodálatosan szép pillangó. Ott van, veled van, látod, gyönyörködsz benne… aztán történik valami és elröppen. A kérdés csak az, hogy visszatalál-e hozzád amikor szükség van rá? Akkor vagy jó úton, ha hosszasabb időt tölt veled a Pillangód, mint amennyit nincs veled.
minta
9.
Egy kicsit a külsődet illető önbizalomról: Te vagy az egyetlen aki abból a szemszögből lát magára, ahonnan te nézel amikor tükörbe nézel. Szóval a saját szépségedről alkotott véleményed soha nem egyezhet meg azzal, ahogyan más látja a szépségedet, mert ő egészen más szögből lát. Többnyire sokkal többet és szebben.
minta

6 hozzászólás

 • Hanna 2015. 10. 06. at 15:36

  Szép gondolatok!

  • Reka 2015. 10. 06. at 16:09

   :) Köszönöm

 • csvirag 2015. 10. 06. at 16:50

  Nagyon nagyon nagyon szeretem ezt a bejegyzést, kétszer egymás után elolvastam, annyira szeretném a magamévá tenni minden pontját! :)

  • Réka 2015. 10. 06. at 17:34

   Ó Virág! Nagyon nagyon köszönöm ezt a hozzászólást! Egy kicsit itt tartja nálam a Pillangóm és most szükségem is van rá. :) Szóval köszönöm szépen!!!! <3

 • Moon Angel 2015. 10. 12. at 13:00

  Én abban hiszen, hogy nem másoknál kell jobbnak lennünk, csak saját magunknál, annál akik tegnap voltunk. Vagy egy hete, vagy hónapja, vagy pár éve. :)

  • Reka 2015. 10. 12. at 13:01

   És milyen igaz!!! :D

  Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  ×