Természetes Hidratálás – Azure tusfürdő Teszt

2019. 04. 25. 2 hozzászólás

 

Mintha tavaszi harmatban fürdenék. Írnám, ha én lennék a termék marketingese, amit tesztelésre kaptam. Egyébiránt teljesen igazam lenne akkor is. Vagyis pontosítok: igazam van, enélkül is.

Talán tudjátok rólam, hogy a termékteszteket nem igazán tudom az interneten fellelhető egyéb Teszt cikkekhez méltó szakmai szemmel írni, mert nem erre szocializálódtam… Viszonylag kevés kozmetikumot használok, és sokáig azt sem tudtam, hogy ez így nem mindennapi dolog. Csak amikor láttam, hogy valaki írta például, hogy azzal csökkentette a háztartási hulladékot, hogy elkezdett mindet úgy csinálni, ahogy én csinálom amúgy is, és elég sok visszajelzést kapott, hogy ez milyen jó ötlet,  akkor esett le, hogy lehet, hogy kevesebb terméket használok, mint az átlag. Szóval ennek okán nincsen hatalmas tudás a birtokomban kozmetikumokat és összetevőket, állagokat és illatokat illetően.

Mindazonáltal amikor mégis megszólalok egy-egy termék esetében, akkor egészen biztosak lehettek benne, hogy az őszinte benyomásaimról írok, mivel mint fentebb kiderül, nem is nagyon tudnék másról. Azért igyekszem nem csalódást okozni, és átfogó képet nyújtani, mert mégiscsak tanultam én már valamit a blogvilágban. :) Szóval nézzük, hogyan is látom én az Azure Puha tusfürdőjét, amely egy rendkívül kedves megkeresést követően érkezett.

A csomagolását tekintve nagyon tetszik, hogy kicsi a flakon, azaz nem pazarolnak több tonnányi műanyagot a gyártáskor. Ennek ellenére – mármint a kicsi flakon – én úgy érzem, hogy sokáig használhatom, mert egy kevés belőle is pont elég. Mivel természetes anyagokban nem szűkölködik, ezért ahogy azt megszoktam az ilyen termékeknél, kevésbé habzik. Bevallom nekem ez elsőre fel sem tűnt, mert már egy ideje keresem a természetesebb kozmetikumokat, és megszoktam már, hogy ez velejárója. Csak ahogy a poszt megírásához készültem, és néztem rá ilyen szemmel is a termékre, akkor jutott eszembe, hogy tényleg nem HABzik. Na de csak a szó hétköznapi értelmében, mert egyébként elég HABos kis termék…(haha…nagyon vicces vagyok, tudom).

A kis grafika a flakonon nekem személy szerint kevésbé tetszik, de nem a grafikát kell magunkra kenni, szóval egy szavam sem lehet… maximum csak annyi, hogy előfordulhat, hogy emiatt nem esett volna rá a választásom, mert elég vizuális típus vagyok. Szerencsére ismerem már magam annyira, hogy tudom, tévedés áldozata is lehetek emiatt, szóval igyekszem ezt a szempontot figyelmen kívül hagyni, de tagadhatatlan tény, hogy nálam ez is számít.

 

Illat esetében ez ugye ízlés kérdése, számomra személy szerint tökéletes, mert nem hivalkodó, visszafogott, kellemes illata van – főleg így, a Húsvéti locsolkodást követően tudom ezt értékelni, de nagyon.

Összetevőit tekintve  -ami egyébiránt a termék lelke-  engedjétek meg, hogy a nálam szakavatottabb Dia sorait írjam ide,  aki a Zöldgondoskodás.hu alapítója. Sokkal informatívabb, mintha én írnám, ráadásul nekem is megnyugtatóbb, hogy nem gázolok a lelkébe a terméknek.

“Az összes Azure alapja a bio olívaolaj és napraforgóolaj, ami talán szokatlan egy tusfürdőtől, de az volt a cél, hogy egy hidratáló termék jöjjön létre. A Puha fantázianevű tusfürdőbe még extrában makadámia, argán, barackolaj került, hogy egy valódi olajos tusfürdő készüljön el. Gyakorlatilag annyi olaj van benne, amennyit egy tisztító termékhez fizikailag adagolni lehet. Ez néha meg is mutatkozik és az olaj leülepszik a palack alján – ilyenkor egy egyszerű felrázás segít rajta. 

SLL mentes, gyengédebb tisztító anyagokat tartalmaz, ezért nem marja le a bőr felső rétegét. Emiatt sokan el tudják hagyni a testápoló használatát is, ha ezt a terméket választják.

Harmadik különlegesség, hogy a legtöbb kozmetikai termék vagy illatmentes vagy olyan parfümöket tartalmaz, amelyek összetétele bizonytalan. Az EUnak van egy allergén listája, amelyeket kötelező feltüntetni. Allergiát olyan anyag is okozhat, amely teljesen természetes, tipikusan ilyen pl. a gerániumból jövő geraniol, vagy a citrus illóolajok egyes alkotóelemei. Ha allergia esetén valaki biztosra szeretne menni, akkor általában illatmentes terméket kell ezért választania. Az Azure legtöbb  terméke olyan parfümöt tartalmaz, amely allergén összetevő mentes, így allergia esetén sem kell lemondani az illatról.”

Az Azure Puha kifejezetten érzékeny, esetleg várandós vagy érett bőrre való terméknek hirdeti magát, s bár rám egyik sem igaz, az kétségtelen, hogy a PUHA kifejezésnél találóbb nevet nem is adhattak volna a terméknek, mert tényleg az, minden cseppjében. Valóban érzem, hogy a bőröm zuhanyzás közben is, de utána is sokkal puhább. Nem véletlen, hogy az első gondolatom a tavaszi harmat volt.

Egyébiránt a termékben minden benne van, amit manapság sokan szeretünk: vegán, cruelty free, a kicsi flakonnak köszönhetően még valamelyest környezet tudatos is, és ami nálam még plusz pont, hogy hazai termék is egyben. Érdekes, hogy ezen hangzatos tulajdonságai ellenére alig-alig hallani róla, vagy legalábbis engem eddig nem talált meg, de lehet, hogy ez csak az én hiányosságom.

Az árát tekintve nem éppen a legolcsóbb kategória, ezt belátom. Magamtól nem feltétlenül költöttem volna rá 2000 Ft-ot, viszont most már, hogy használom, van ellenérvem, hogy miért is nem olyan sok ez. Azt hiszem ezeket írtam le fentebb.

Szóval ha esetleg éppen kifogytatok a tusfürdőből, és kerestek valami jót, esetleg várandósok vagytok, vagy extra száraz, vagy ekcémás a bőrötök, akkor egészen komolyan ajánlom ezt a terméket, amit egyébként újszülöttek is használhatnak . Ha viszont nincs semmi különös nincs a bőrötökkel… akkor is ajánlom.

Szeretettel.

2 hozzászólás

 • Eszti 2019. 05. 12. at 00:13

  Igazából pont tusfürdőt keresgéltem mostanság a vàrandós- extra szàraz bőrömre,és láss csodàt, pont kaptam egy hihetetlen jó ajànlást tőled! Ilyen véletlenek nincsenek!:D Köszönöm!:)

  • Reka 2019. 05. 12. at 10:45

   Jaj nagyon örülök!! ? ❤️
   Remélem beválik! Boldog babavárást!! ?

  Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  ×