Te hogy iszod a kávét?

2014. 07. 16. 4 hozzászólás

A férjem mindig azt válaszolja erre a kérdésre, hogy “gyorsan”. És ez sajnos rám is igaz. Olyan gyorsan, hogy munka közben észre sem veszem miközben megiszom. Azt természetesen sokkal jobban észreveszem amikor már nincs semmi a bögrémben. :)

Nem iszom sok kávét. Persze, minden viszonyítás kérdése. Napi kettő fogy el általában. Azok közé tartozom, akik nem kávéval élték túl az egyetemet, így viszonylag későn kezdtem el, csak a munkával együtt. Egy álmos munkanap reggelén azonban miközben hallgatom a csendet  – ha én vagyok az első – vagy a rádiót – ha már van bent valaki – és még csak elmélkedek az aznapi munkát illetően, kevés jobb dolgot tudok elképzelni, mint a jó kis tejes kávém. Ha olyan lenne a masinánk, akkor biztos, hogy capuccinot innék. Olvastam egy oldalon, csak úgy, szórakozásképpen, hogy attól függően, hogy milyen kávét szeretünk, látszik, hogy milyen a jellemünk. Érdekes volt, nem tudom mennyire igaz, de egy-két mondat igencsak megmosolyogtatott, mind a tejeskávé mind a capuccino esetében. :) Olvassátok el, rátok mennyire igaz?

Most nemrég pedig új bögrét is vettünk nekem, a régiségvásáron, így emiatt is jókedvűen indulnak a munkanapok. :) Tudom tanácsolni, hogy a  vidám, saját bögrét alkalmazzátok a “munkakezdési depresszió” elűzésére. :)

kávé
Igaz, itt az egyik képen pont tea van, de azt is szeretem :)

A hétvégék pedig. Nos… ezt le sem merem igazán írni, milyen kivételes helyzetem van. :) A drága uram – aki többnyire már annyira türelmetlenül várja, hogy végre a lusta felesége felébredjen, és ennek érdekében minden humánus eszközt igyekszik bevetni –  a lazább hétvégi napokon olyan kávécsodákkal lep meg, amilyet egyetlen kávézóban sem kaphatnék. Ezúton is nagyon köszönöm neki, mert nem tudom, hogy tudja-e, hogy mennyire boldoggá tesz ezzel. :)

page
Ha követtek Instagrammon, ez nem újdonság :)

Nos én így iszom.  És ti? :) Legyen szép napotok!

4 hozzászólás

 • vicantage 2014. 07. 16. at 13:33

  Nem igazán hiszek az ilyen leírásokban, de a tejeskávés minden szava igaz rám! :)

  • Reka 2014. 07. 16. at 13:51

   Igen, néha még hit nélkül is ijesztőek tudnak lenni :) :)

 • DoRcY 2014. 08. 02. at 21:57

  Én imádom a kávét, minden nap iszok minimum kettőt, reggel munka előtt és aztán ebéd után kora délután.. nehezebb napokon több is becsúszok. Kedvencem a Latte és a Melange. Mindig sok tejjel, két cukorral iszom :) Most elolvastam a leírást… ijesztő hogy mennyire igaz rám a tejeskávés rész :o :D

 • Hujber Zsuzsanna 2015. 05. 20. at 21:55

  A lusta feleség… :D ezen meghaltam. A vigyünk saját bögrét melóba-val tudod mi a bajom? Félek, hogy a balkezes takarító nénink összetöri… :(

 • Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  ×