Digital Divas beszámoló és Videó

2015. 10. 27. 25 hozzászólás

 

Tegnap lezajlott a Digital Divas Konferencia, ami a social média felületeket követőknek talán nem újdonság, hiszen gondoljátok csak el… ellepték a helyet a bloggerek, akik szinte a második életüket élik az interneten. Az instagram és a facebook is felrobbant:  #digitaldivashungary #cosmopolitanhungray #avonhungary  :D A Snapchatet csak azért nem tudom, hogy robbant-e, mert már öreg vagyok :) nemnemzért. Vagy de?

A konferencia helyszínéül szolgáló Larus Étteremben kényelmesen elfértünk, és helye volt a standoknak is, ahol készíthettünk saját arcképes Coca-Colát, kaphattunk Divas “tetkót”, lehettünk királylányok tiarával és regisztrálhattunk különböző blogger programokra is. A szünetekben el voltunk kényeztetve: csodálatos ebéddel, amihez mennyei desszertek is jártak (te jóó ég az a mangós panna cotta….ahhh), valamint nagyon finom, és szép(!) kávét is kaphattunk. Szerintem koffeinfogyasztási rekordot döntöttem.

IMAG5575

A konferencia műsorvezetője Lilu volt, akit soha nem láttam még élőben, és minden elismerésem neki (is), mert remekül vezette a beszélgetéseket, profi és kitartó volt a hosszú nap folyamán. Persze mondhatnám, hogy hát még szép, hiszen van benne gyakorlata, de szerintem a dicséret nem függ a gyakorlattól. Nem csak ő, de az összes szervező is biztosan nagyon elfáradt, így most ezúton is szeretném nekik megköszönni a munkájukat! (Hátha eljut :) )

IMG_0044

Amikor a program kikerült az esemény oldalára, már előre örültem, hogy mennyi mindent fogok tanulni, de arra, hogy az agyam így “felrobban” a sok információtól, nem voltam felkészülve. Voltak dolgok, amelyeket már tudtam, és mintegy megerősítést kaptam – és jóóól vállon veregethettem magam, hogy jól van Réka, jól csináltad/csinálod :) – de sok olyan információ is elhangzott, amelyeket a jövőben minden bizonnyal a blogom javára tudok fordítani.

Nagy élmény volt Parádi Gabit, a Pumpkin Paradise bloggerét hallgatni, főleg mert szerénysége, kedvessége és őszintesége egyszerűen lenyűgözött. Sokban szólt az ő előadása inkább a kezdőknek, de alapvetően nehéz is lett volna, ha ez nem így van, hiszen hogyan is lehet egy nagyszámú közösséghez szólni, akik között vannak régóta járatosak a témában, és teljesen kezdők, úgy, hogy senkinek ne legyen kínai. Egyébként meglepően őszinte volt az összes beszélgetés, ami azért nagyon érdekes, mert a konferencia egyik fókusza a blogolás, mint pénzkereseti lehetőség volt, és azért valljuk be, nem igazán szeretünk mi magyarok az anyagiakról beszélgetni! Mármint nem szeretjük, ha a zsebünkben turkálnak. Röpködtek a számok jobbra-balra, de ezért megnyugodtam, mikor elhangzott Gabi szájából a “szivesség bank” kifejezés (egyébként Coelho a szó atyja, a A Zahir című regényében ír róla), ami valljuk be, nagy mozgatórugó és fontos beszélni róla. Nekem sem ilyen lenne a blogom nélküle! Nem állítom, hogy a fejlődéshez nem kell pénz – te jó ég, nem is mernék ilyesmit állítani! – csak fontos, hogy mondta, mert mindkettő kell ahhoz, hogy igazán sikeres lehessen valaki. Legalábbis meglátásom szerint, amire a tegnap elhangzottak is ráerősítettek.

Ott volt, és slamelt nekünk Beni is, a Ki mit Tube 2015-ös győztese. “Nekem a jó szöveg Kosztolányis, de persze bejön a Cosmolány is”. Nem is tudom eldönteni, hogy ő maga, Lilu, ahogy elolvadt tőle, vagy Beni rénszarvasos pulcsija volt-e a legaranyosabb dolog a konferencián. Nah jó, azért Demény kutyust még jelölöm a legcukibb kategóriában. :)

Óriási dolog volt számomra, hogy Takács Nóra előadását is meghallgathattam élőben, főleg mivel régóta töröm a fejem a videózáson, és több hasznos tipp is érkezett tőle – mellettem a férjem csak bólogatott, hogy hát igen ez mennyire igaz, és hogy hát persze, hogy ő megmondta, hogy a fények! (Hogy én mennyit hallgatom, hogy a fények így meg úgy… ha ti azt tudnátok :D :D De igaza van!) Merthogy, nem hallgathatom el, hogy István is elkísért, és ezért nagyon nagyon nagyon hálás vagyok neki! Nagyjából a teljes közönség 0,8 %-a volt férfi, és ennek a népes – helyett néptelen – táborát gyarapította ő is, nagyon nagyon nagyon türelmesen! Én egy szerencsés nő vagyok!!!

Boldog voltam, hogy végre élőben hallgathattam Viát, az urban:eve blogerét, aki nagy példaképem blogolás terén. Boldogan konstatáltam, hogy vele is eljött a párja, ami csak egyet jelenthet: a sikeres blogger (nő) mögött, ott van egy kedves férfi. Szóval, ha másom talán nincs is, ez legalább tuti megvan nekem is a sikerhez! :D (Persze ezzel nem szeretném azt mondani, hogy enélkül lehetetlen, hiszen ahogy megtudtam, “Minden út más” (Parádi Gabi) és “Mindenki egyedi” (Urban:Eve)

A leghasznosabb talán Dr. Csécsei Roland előadása volt, ami arról szólt, hogy mégis miről van jogom blogolni, milyen képeket használok jogtisztán. Az előadás után csak úgy záporoztak a kérdések, és biztos vagyok benne, hogy sokunkban maradtak is kérdőjelek. Nagyon új, és nagyon nehezen feltérképezhető terült ez és remélem hallhatok még a “blogjogról” valamilyen forrásból. Minden esetre mostantól igyekszem még jogtisztábban HABlatyolni nektek itt össze-vissza.

Sok befutott, profi és népszerű bloggert halhattam mesélni arról, hogyan, miért és miként kezdték. Motiváló volt az elszántság, az akarás, a küzdés amiről beszámoltak, és motiváló volt hallgatni, hogy “a rengeteg befektetett munka megtérül” (Festy). Mindenki évek hosszú munkájáról beszélt, és ez miközben persze valahol rémisztő, ugyan akkor megnyugtató is, hogy nincs minden veszve. :) Tudtam volna őket hallgatni még sok-sokáig, de lehet az agyam nem bírta volna elviselni a rengeteg befogadásra váró információt. A fenekem biztosan nem, mert így is alig bírtam megülni egy helyben… főleg, mert be voltam sózva, a  konferenciazáró díjátadó miatt. De erről picit később.

Természetesen humorból sem volt hiány, az egyik kedvencem, Bihari Viktória szájából hangzott el, miszerint “a Facebook a modern kori hímzőkör” :D. Bár meg tudtam volna jegyezni többet, de igazság szerint így is annyi élmény ért, hogy ez az egy is igazi csoda.

A legnagyobb dolog számomra talán az volt, hogy találkozhattam azokkal a bloggerekkel, akiket már régóta olvasok, és szeretek! Egyszerűen hihetetlen mennyi szeretet kaptam tegnap, és remélem azért legalább egy picit tudtam adni én is. Sokakra 1-2 szónál több nem is jutott, és őszintén szólva ez a tény okoz számomra némi szívfacsarodást. Szerettem a tegnapi találkozókat, és szeretném ha lenne lehetőségem még találkozni ezekkel a fantasztikus emberekkel. Hihetetlenül jó érzés volt régi ismerősként üdvözölni azokat, akiket csak képről ismerek. Különleges élmény volt, hogy a kedvenc blogger csoportomból, a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők csoportjából olyan sokan összegyűltünk. Összeszámoltam, hogy 19 blogger volt akiket kiemelnék, de azt hiszem az információ elveszne. (Igazából legtöbben  ebben és ebben a bejegyzésben, illetve az oldalsávban az “olvasnivaló” részben is megtalálhatóak) Fényképet sajnos nem mindenkivel csináltam a nagy kavarodásban pedig többekkel szerettem volna, de ennek a kis montázsnak itt a helye.

DD

A nap végén pedig remek kis ajándékcsomaggal távozhattunk, ami a hazaúton is örömöt okozott. És mire  jó még, ha az ember lánya magával viszi egy ilyen rendezvényre a férjét? Hát arra, hogy az ajándék samponból, rúzsból és körömlakkból is duplán jut neki! :)

IMAG5602-e1445889757384-1024x773

A gyönyörű szoknyámat ezúton is szeretném megköszönni barátnőmnek, a Cecilia Couture tervezőjének és ruhakészítőjének, aki egyébként annó, a menyasszonyi ruhámat is tervezte. :) Nekem nagyon nagyon tetszik a szoknya, és bár a képen nem annyira látszik, gyönyörű színátmenetes pasztellrózsaszín anyagból van (többek között), amiért odáig vagyok és vissza is!

IMAG5592_1

És akkor paparapaaaam dobpergés… A díjátadóról inkább kicsit másképpen mesélnék. :) Életemben először vlgobejegyzést is csináltam és meg is osztom ezt veletek én balga.  (Ha valaki olyan tájékozatlan lenne mint én voltam néhány hónappal ezelőttig, a vlog, az videó blogot jelent :) )  Legyetek elnézőek, és fogadjátok szeretettel a Habfürdő blog életének nulladik videóját!

 

 

 

25 hozzászólás

 • bandita 2015. 10. 27. at 01:43

  Éjjeli bagoly-egyes, jelentkezik! :D
  Ez az első videóbejegyzésed? Hadd erősítselek akkor meg elsőként, nagyon jól csinálod! :) Pozitív kisugárzásod, kedves mosolyod egy élmény volt látni. Szívből gratulálok :)

  • Reka 2015. 10. 27. at 09:20

   Jaj, nagyon nagyon köszönöm!!! Nagyon izgultam, és izgulok még most is a videó miatt, úgyhogy nagyon jól esik!!! Egy hatalmas kihívás ez nekem, mert, tudom, hogy sokan utálják visszahallani a hangjukat, de ez nálam évek óta hatalmas mumus. Nagyon nem szeretem látni, hallani ahogy beszélek, de mindenképpen le akarom ezt küzdeni. Nagyon jól esnek a kedves szavaid!

 • Ildie 2015. 10. 27. at 02:16

  Időeltolódás jelentkezik
  Nagyon büszke lehetsz tényleg a férjedre, mert nem semmi, ahogyan támogat. És nagyon büszke lehetsz magadra is, mert jól csinálod azt, amit csinálsz. Jó csapat vagytok!

  A szoknya györnyörű, te is az vagy a videó meg nagyon király lett, várom a folytatást.

  Én személy szerint nagyon örülnek egy külön posztnak Gabi és Viki előadásáról, nagyon szeretném tudni miket mondtak.

  • Reka 2015. 10. 27. at 09:22

   Köszönöm szépen!!! <3 Nagyon büszke is vagyok rá!!! Nagyon nagyon!!!
   Remélem lesz folytatás. Most még barátkozom ezzel :)
   Sajnos nem vettük fel a teljes anyagot (egyébként sem tudom, hogy közzétehető lenne-e) de hátha a szervezők valamilyen formában közzéteszik :)

 • csvirag 2015. 10. 27. at 07:14

  Imádtam a videót Réka, jó volt csak úgy nézni is, de ha messzebről közelítem meg, a felépítése és a techikai része sem úgy néz ki mintha első videó lenne. :)

  • Reka 2015. 10. 27. at 09:25

   Ó!!! Köszönöm szépen :) Sokban István érdeme :) Én is teljesen elégedett lennék, ha valaki más lenne rajta a “főszereplő” :D :D :D De azért bevallom picit így is büszke vagyok magamra, mert eddig többnyire minden ilyen videós próbálkozásomtól sírhatnékom lett volna… ettől csak fogom a fejem :D Nem enyhén léptem ki a komfortzónámból :D :) :)

   • csvirag 2015. 10. 27. at 10:16

    Legyél büszke, az annyira jó érzés ^^ főleg hogy van mire :) remélem lesz több ilyen is a későbbiekben és jó élményként marad meg a komfortzóna elhagyása ;) ♡

    • Reka 2015. 10. 28. at 10:15

     :) <3

 • Alexandra 2015. 10. 27. at 08:35

  Cukorborsó vagy! Jól áll a videó is. :)

  • Reka 2015. 10. 27. at 09:26

   Te is nagyon édes vagy! :) Hát… vitáznék, de nem teszem! Nagyon köszönöm inkább! :)

 • Réka 2015. 10. 27. at 09:13

  Nagyon jó nap lehetett a vasárnap :) Talán jövőre én is ellátogatok az eseményre. Nagyon csinos voltál és szuper lett az első vlog videód!

  • Reka 2015. 10. 27. at 09:27

   Köszönöm szépen, nagyon kedves tőled!!! Gyere!!!!! Nagyon jó lenne találkozni – igaz a mostaniból kiindulva, lehet kellen rá egy 0. nap ahol csak tere-fere meg kávézás van :D :D :D!!!

 • Panna 2015. 10. 27. at 09:58

  Nagyon sajnálom, hogy nem lehettem ott és azt is, hogy nem te nyertél, de sebaj, majd jövőre abszolváljuk mindkettőt ;) Csatlakozom a többiekhez, örülnék én is egy kis összefoglalónak az előadásokról (Főleg Gabi és Nóra érdekelne, no meg a jogi rész, mert attól mindenki oda-vissza van).
  A videó remek lett, jó végre hangot is társítani hozzád, remélem hogy ez a kis szösszenet valami újnak a kezdete lesz ;)

 • Vivi 2015. 10. 27. at 10:33

  Nagyon jó lett a videó, sajnálom, hogy nem tudtam idén elmenni. A videó alapján még aranyosabb vagy mint képzeltem. :D Bánom, hogy nem találkozhattam veled. Sajnálom, hogy más nyerte meg, pedig én is szavaztam rád. :( Bízom benne, hogy jövőre már te leszel, aki elviszi a díjat, nagyon szuggerálom, hogy így legyen. :D

  • Reka 2015. 10. 28. at 10:14

   Jaj nagyon aranyos vagy!! Én is sajnálom, hogy nem találkoztunk! Köszönöm a szurkolást <3

 • Nóri 2015. 10. 27. at 12:05

  Jó volt végre élőben is találkozni! A videó szuper lett, ha nem írtad volna, hogy az első, meg se mondom róla! :)
  Sajnálom, hogy nem te nyertél, de majd jövőre, ami késik, az nem múlik! ;)
  Az a szoknya, engem is elkápráztatott, annyira édes voltál benne! :)

  • Reka 2015. 10. 28. at 10:13

   Jaj nagyon aranyos vagy! Olyan jó volt!! Még ha kevés is :( Én nem szomorkodom, így jelentkezhetek jövőre is… :D Lehet izgulni megint :D :) Ha nyertem volna nem lehetne :P :D

 • Nóri 2015. 10. 27. at 12:09

  Videót még ! Hatalmas az energia, ami belőled árad, a mosolyod szerintem bármelyikőnk napját feldobná. :) zt nagyon sajnálom, hogy nem nyertél, pedig végig szurkoltam. Jövőre. ;)

  • Reka 2015. 10. 28. at 10:12

   Ó <3 Nagyon szépen köszönöm :D

 • Szandi 2015. 10. 27. at 12:28

  Szuper lett a bejegyzés, és a videó is, eszméletlen kedvesség árad belőled! :) <3 Jó volt találkozni!

  • Reka 2015. 10. 28. at 10:11

   Köszönöm! IGEN!! Nagyon!

 • Bokor Boglárka 2015. 10. 27. at 13:10

  Kérünk még videót!!! Nagyon tetszik és imádom a hangod! :)

  • Reka 2015. 10. 28. at 10:10

   Köszönöm!!! :) Megteszem ami tőlem telik :)

 • Névtelen 2015. 10. 28. at 19:04

  AZ első gondolat, ami megfogalmazódott bennem a videó elején pörgő órát nézve az volt, hogy “Úr isten, Réka kelt már vajon ilyen korán?” :D Majd, hogy azt a kávét biztos István készítette, miközben állítgatta a fényképezőgépet és a fényeket.
  Most végre kiélhette magát, és úgy látom magam előtt, hogy ül az előadáson, és bólogat, hogy “Na ugye a fények! Én már megmondtam!” :D De szupi lett, kitettetek magatokért. :)
  A versenyről meg már tudod a véleményem. :D -.-‘

  • Reka 2015. 10. 28. at 19:39

   :) Kelt. Amikor fotózásra megy általában ilyenkor kel. :)
   A kávét kivételesen én csináltam. :)
   Egyébként meg :D :D :D :D

  Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  ×