Catching Rainbows, a telefonok mesebeli ruhája

2017. 11. 16. No Comments

 

Soha nem ébredt fel bennem a vágy, hogy iPhoneom  legyen. Egész egyszerűen nem érdekelt… egészen addig, amíg meg nem láttam a Catching Rainbows telefontokjait, amik többnyire iPhoneokat öltöztetnek, de sok Samsung telefont is fel lehet ékesíteni vele. Szóval azóta szeretnék egy iPhonet, vagy esetleg egy Samsung telefont – egyrészt mert általában ezeknek a telefonoknak jó a kamerájuk – de leginkább azért, hogy lehessen tokom rá a CR-től. :)

Őszinte leszek, nem magamtól bukkantam rájuk, hanem ők találtak rám. Én pedig büszke vagyok, mert jó érzés, hogy ilyen rendkívüli szépérzékkel rendelkező emberek méltónak találták a Habfürdőt az együttműködésre. Merthogy ez most egy ilyen írás. Együttműködős. De attól még – hiszen ismertek, meg különben is, ezt minden blogger elmondja (de még én nem mondtam :) ) – teljesen szívből jövő.

Olyasmit sugároz számomra a Cathing Rainbows magából, amit szívesen képviselek, és aminek az értékeit szívesen mutatom meg Nektek, sőt külön öröm, hogy megtehetem!!!

Megnyitottam a honlapjukat, végiggörgettem az Instagramjukat, és  csak ámultam a sok szép grafikán, a gyönyörű kivitelezésű telefontokokon.

Aztán amikor megtudtam, hogy milyen fiatal csapat áll mögötte, ráadásul földrajzilag is mennyire közel vannak hozzánk, még inkább repdesett a szívem. Főleg, mert sokszor kis megyénkről sokan azt gondolják, hogy itt nem lehet semmit létrehozni, itt nincsenek lehetőségek, és az élet is silány errefelé… na de ez egy másik téma… mégis a Cathing Rainbows azt gondolom rácáfol erre! Sőt!

Molnár Luca, a CR ügyvezetője Miskolcon született és grafika és illusztráció szakon végzett a Hertfordshire University-n. Ezután reklámgrafikával foglalkozott mint szabadúszó illusztrátor, később – ahogy mondja – eltávolodott a reklámipartól és festeni kezdett. A Cathing Rainbows-t 2015-ben indította, akkor még egyéni vállalkozóként.

Mivel nagyon izgalmasnak találom amit létrehozott Luca, ezért kértem, meséljen egy kicsit nekünk.

Hogyan indult a Catching Rainbows? Milyennek látod most, az indulás után 3 évvel?

 

A cég nagyon szerényen indult, gyakorlatilag befektetés nélkül, nálunk otthon az alagsorban egy pici fűtetlen helységben kezdtem el egyedül. Jelenleg a helyi volt általános iskola épületében tanyázunk, melyet nagyon szépen sikerült felújítanunk tavaly. Az elmúlt években sok kalandban volt részünk és rengeteg nehézségen kellet keresztül verekednünk magunkat.
Nyugodtan mondhatom, hogy nincs nálunk egy unalmas nap sem :) A kezdetekhez képest ma már sokkal jobb minőségű termékeket készítünk és igyekszünk a jövőben is minden lehetséges módon a legtöbbet nyújtani vásárlóinknak.

 

Honnan jött a neve?

 

A szivárvány számomra az élet különleges ‘ajándék’ pillanatait jelképezi. Hiszen a szivárvány akkor jön létre mikor az eső még esik de közben már kisüt a nap, csakúgy mint az életben amikor sok küzdelem után végre ránk ragyog a nap és valami különlegessel jutalmazza meg a sors fáradozásainkat. Cégünk neve – CatchingRainbows – ezeknek a különleges pillanatoknak a megragadására utal.

 

Mi inspirál egy-egy a grafika megalkotása során?

 

Rengeteg minden :) Mostanában elsősorban a 20-as évekből származó art deco grafikák és az egzotikus állatminták. Viszont a karácsonyi kollekciót a régi cári Oroszország mesebeli világa ihlette.

 

 

A telefontokok megtervezése milyen folyamatokon megy át? (ami nem titkos :) )

 

Maga a tervezésben nincs semmilyen titok :) Rendszerint megrajzolom, majd megfestem a designt, digitalizáljuk és számítógépen állítom össze, hogy pontosan hogyan is jelenjen meg a tokon.

 

Hogy látod, hogyan fogadnak titeket itthon? Hiszen ha jól tudom, csak nemrég nyitottatok a magyar piac felé.

 

Számunkra kellemes meglepetés volt, hogy viszonylag nagy érdeklődéssel fogadta termékeinket a magyar közönség. Természetesen folyamatosan dolgozunk, hogy tokjainkat itthon is minél többen megismerhessék.

 

Számodra mit jelent a boldogság?

 

Azt hiszem elsősorban a nyugalom amit akkor érzek ha tudom, hogy jó és szép dolgokat készítünk. Amikor a cégnél minden gép jól működik, a dolgozók kiegyensúlyozottak és szeretteim is jól vannak :) . Örömmel tölt el, hogy nem engedtünk a csábításnak és nem mentünk el egy ‘commercial’ világ felé. A jövőben is szeretném ezt megtartani és mindig szép dolgokat alkotni.

 

Még ezer kérdésem lett volna Luca felé, de azt nem győznénk olvasni, így be kellett érnem ennyivel. Nagyon szépen köszönöm Neki!

 

Sajnos, mint mondtam, nem tudok Nektek írni arról, hogy milyen jó minőségűek a tokok, vagy mennyire védik a telefonokat, mert nincs tapasztalatom. Arról viszont be tudok számolni, hogy milyen kedves emberek állnak a CR mögött, és milyen boldoggá tesznek nap-mint nap a tőlük kapott printek, amelyeknek ugyan még nincs végleges helye a kis otthonunkban – hiszen még a HABlak sincsen végleges állapotában – de azért kitettem őket ideiglenes helyükre, mint azt az Instán már láthattátok is.

 

 

Mert szerencsére nem csak azok élvezhetik Lucáék munkájának gyümölcsét, akik az említett márkájú telefonokkal rendelkeznek, hanem azok is, akik hozzám hasonlóan szeretik a szépet, és a lakberendezésben örömüket lelik.

 

Szóval egy szónak is száz a vége, szerintem Kapjátok el Ti is a Szivárányokat, nézzetek szét a honlapjukon, és szeressetek bele Ti is ezekbe a gyönyörű, színes rajzokba, amelyek csupa szeretettel készülnek!

 

És… Használjátok a külön Nektek szóló kuponkódot, ami 20% kedvezményre jogosít fel titeket: habfurdo

 

Hát de komolyan… ez milyen gyönyörűség! Ez most a személyes kedvencem.

 

A posztban szereplő fényképek a @CatchingRainbows tulajdonát képezik, azok felhasználása a belegyezésük nélkül nem lehetséges.

No Comments

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

×