® Öt plusz egy apróság amivel szebbé teheted valaki napját

 

Az egyhangú hétköznapok sorában egy apró kedvesség annyira meg tudja törni a szürke fényt, hogy könnyen lesz belőle szivárvány. Bizonyára rengeteg módja van annak, hogy valakinek kicsit jobbá tegyük a napját, de bevallom őszintén sokszor könnyebb begubózni az egyszerű rutinba. Hagyni, hogy a nap huszonnégy órájának percei szépen elmenjenek mellettem, semmi nyomot nem hagyva maguk után.

No persze, törekszem a jóra és egy jobb napon még tenni is tudok érte. De vannak napok amikor eszembe se jut még csak az árnyéka se annak, hogy másnak a napjával törődjek.

Pedig akad jó pár dolog, aminek a megvalósítása cseppet sem bonyolult, ilyenekről írok most. Nem hatalmas, nem is egyedi ötletek ezek… csupán egy kedves emlékeztető, hogy így is lehetne.
Törjük meg az emberek szürke fényét együtt.

1.
Mosoly
A legegyszerűbb módja egy kis kedvességnek. Még tavaly találtam ki egy kedves kis “trükköt”. Ha valakinek nincs túl jó kedve, csak mosolygok rá hosszasan. Általában önkénytelenül is mosolyra húzódik az ő szája is, és megkérdezi, hogy mi történik éppen? Erre pedig érkezhet a frappáns válasz: “Csak hoztam neked egy mosolyt, oda tettem az arcodra”.
minta
2.
Egy apró kedves ajándék
Ha figyelünk egymásra, egy-egy elejtett, ártatlan megjegyzésre a kedvenc édességről, virágról vagy akár színről, akkor viszonylag könnyű csak úgy meglepni a másikat. De abban azt hiszem mindannyian egyetértünk, hogy vannak jól bejáratott apróságok, amelyek nem kerülnek sokba, de mindenki szereti őket. Később érkező kollégák napját például remekül fel lehet dobni valami kis aprósággal ami az íróasztalon várja őket.
minta
3.
Kézzel írt levél
Van olyan aki nem szeretne kedves levelet kapni? Sajnos a mai világban ez már olyan kincs, aminek komoly értéke van. Viszont abból a szempontból mégsem annyira sajnos, hogy elég egyszerűen kivitelezhető ahhoz képest, hogy milyen örömöt lehet vele okozni. Csak győzzük kivárni míg a szerettünk megkapja! :)
minta
4.
Csak egy kép
Sokan szeretünk képeket kitenni a kis személyes tárgyaink közé, amelyek aztán emlékeztetnek minket valamire, amit szerettünk megélni, vagy ami jó érzéssel töltött el. Ajándékozzunk egy képet csak úgy… a kép témája már igazán a személyes ismertség mértékén és a kreativitásunkon múlik. Egy valami biztos: mi fogunk eszébe jutni a megajándékozottnak, ha ránéz.
minta
5.
Hívd meg egy kávéra
Általában a reggeli kávé (vagy tea) mindannyiunk rutinjába benne van, s sokszor a mindennapokban magunknak készítjük el. Apró kedvesség, ha lehetőségünk van rá, hogy kivételesen mi készítsük el valaki másnak, vagy vigyünk egyet neki a sarki kávézóból. Egy ilyen napindító kedvesség egészen biztosan jó kedvre deríti az embert.
minta
+1
#kedvesüzenetek
Nem tudom hallottatok-e a mozgalomról, engem nagyon megfogott. A lényege annyi, hogy különböző helyszíneken, addott időpontban összejönnek az emberek, írnak néhány #kedvesüzenetet, s azzal teleragasztgatják a várost, derültséget okozva ezzel azoknak, akik arra járva később elolvassák. Én hiszek abban, hogy ezek a kis üzenetek a legjobbkor találják meg azt, akinek szüksége van rá. Több infót erről ITT találhattok.
minta

2 hozzászólás ehhez: “® Öt plusz egy apróság amivel szebbé teheted valaki napját

  1. A kávé mindennre csodaszer és boldogsághormon. Képeslapot küldtem postán karácsonykor. Volt is nagy öröm :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Weboldal (ha van):
Írd be a képen látható szöveget a mezőbe:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .